Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 58, views: 19.657 •

De eerste reviews van Microsofts eigen telefoons, Kin One en Kin Two, zijn overwegend negatief. Reviewers kraken vooral de in hun ogen slechte software en hoge aanschafprijs. De desktopsoftware kan op betere kritieken rekenen.

De software op de toestellen, die speciaal voor de Kin-telefoons is ontworpen, werkt traag en crasht geregeld, rapporteert Engadget. Bovendien ververst de Loop-software, die de Facebook-status van vrienden, rss-feeds en andere zaken van internet haalt, gegevens slechts eenmaal per kwartier en dit interval is niet in te stellen. Een gemis voor een telefoon die voor het gebruik met sociale netwerken is bedoeld, concludeert de gadgetsite.

Daarnaast is de browser traag en voelt de interface nog niet af, vindt Gizmodo, dat het concept van de interface echter over het algemeen wel vindt werken. Bovendien ontbreekt merkwaardig genoeg een chatapplicatie en is het gemakkelijker om een foto naar vrienden te sturen dan ze te bellen, meent MobileBurn.

De reviewers waren over het algemeen wel te spreken over de Zune-muziekspeler op de toestellen en over de desktopsoftware, waarmee kan worden teruggekeken welke berichten zijn verstuurd en ontvangen en met wie gesprekken zijn gevoerd. De hardware kreeg gemengde kritieken; vooral de One, het kleinere model van de twee, zou moeilijk te bedienen zijn door het kleine scherm en dito toetsenbord.

Een van de grootste kritiekpunten is de prijs. Bij een verplicht abonnement van minimaal zeventig dollar per maand moeten klanten van provider Verizon Wireless vijftig dollar bijbetalen voor de kleine Microsoft-telefoon Kin One en honderd dollar voor de Two. Voor dezelfde prijs kunnen klanten ook Android-smartphones krijgen. De featurephones waarmee de Kins moeten concurreren, kosten veel minder.

Microsoft kondigde vorige maand zijn eigen Kin-telefoons aan. De hardware is gemaakt door Sharp, de software door Microsoft. De telefoons zijn de eerste die de softwaremaker onder eigen naam uitbrengt. De toestellen zijn gericht op 'generation upload', tieners en twintigers die veel info over zichzelf met vrienden delen via sociale netwerken. De toestellen komen dit najaar via Vodafone uit in Europa. Over een Nederlandse release is niets bekend.

Foto uit reviews Microsoft Kin-telefoons Foto uit reviews Microsoft Kin-telefoons Foto uit reviews Microsoft Kin-telefoons Foto uit reviews Microsoft Kin-telefoons

Reacties (58)

Wat een belachelijke prijzen.
Voor dat geld kun je inderdaad een 'echte' smartphone kopen.

Dit lijkt erop dat de software nog niet klaar is en dat de early adopters weer de proefkonijnen zijn.

[Reactie gewijzigd door bas-r op 6 mei 2010 18:37]

early adopters weer de proefkonijnen - is dat ooit anders geweest (in telecomland)?

De storingen lijken mij voornamelijk SW-matig; en is het dus te patchen. Puur op gebied van HW zit het denk ik wel snor; sharp maakt(te) kwalitatief erg soliede telefoons
early adopters weer de proefkonijnen - is dat ooit anders geweest (in telecomland)?
Haal dat telecomland maar weg. Early adopters zijn per definitie de proefkonijnen. Als je dat niet trekt moet je ook niet early adopten :)

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 6 mei 2010 16:14]

[quote]
nou, de aaiphone was beslist een heeeeeeel stuk beter in dat opzicht
[/quote

Komt DIE er weer bij.
De storingen lijken mij voornamelijk SW-matig; en is het dus te patchen.

Mag ik me dan afvragen wat Microsoft heeft gedaan? De hardware hebben ze zich amper mee hoeven bemoeien, dus hoefde ze "alleen" maar de software te maken.

Voor een club die voornamelijk software maken doen ze het toch bijzonder matig met dit soort dingen.
Wat ik niet begrijp is waarom MS in plaats van een speciaal 'Social networking' phones met een speciaal OS te maken, ze niet gewoon de social networking applicaties maken en deze vervolgens beschikbaar stellen voor Windows Mobile (6/7), incl. een goedkopere 'lite/starter' versie daarvan.

Voordelen daarvan:
1. Veel meer 'appeal' voor WM (7)
2. Geen gedoe met phone-OS basisfunctionaliteit die niet goed werkt
3. Niet of nauwelijks ontwikkelkosten voor een apart phone-OS dat ook weer apart ondersteund moeten worden
4. De beoogde jeugd alvast bekend met de WM 'look and feel' voor later (als ze business toestellen gaan kopen)
etc.

Wat is er zo moeilijk aan het principe van 1 (goed) product als basis nemen en dat uitbouwen (of inkrimpen) ten behoeve van productdifferentiatie? Doen ze ook met hun desktop-OSen (Starter/Home/Pro/Business/Ultimate etc). Waarom dan niet ook zoiets met Windows Mobile?

En dat nog afgezien van dat de prijsstelling te hoog is voor de beoogde doelgroep... ze zitten qua prijzen diep in het vaarwater van 'echte' smartphones met veel meer mogelijkheden.

[Reactie gewijzigd door Cheetah op 6 mei 2010 15:38]

Wat ik niet begrijp is waarom MS in plaats van een speciaal 'Social networking' phones met een speciaal OS te maken, ze niet gewoon de social networking applicaties maken....
Omdat het bedrijf vol zit met verkopers, managers en development afdelingen die allemaal hun heilige huisje beschermen. Het bedrijf heeft een gebrek aan een eenduidige koers. Het lukt MS niet om succesvol te zijn buiten hun melkkoeien: Windows (servers) en Office.

XBox is qua installed base, verkoop en acceptatie een succes, maar het heeft nog geen dollar verdiend. Oftewel, geen enkele startup of investeerder zou zijn geld stoppen in een bedrijf dat alleen de XBox zou maken. Als je er zo naar kijkt is de XBox dus ook niet succesvol.

Bron: Microsoft

[Reactie gewijzigd door aToMac op 6 mei 2010 17:26]

Heb je hier ook bronnen voor? Ben wel benieuwd en zou daar graag wat meer over lezen? Ik vind het interessant om te lezen wat microsoft nou moet betalen voor heel de xdoos franchise.

Heb zelf een 360 en bevalt me goed op 1 RRod na dan.
XBox is qua installed base, verkoop en acceptatie een succes, maar het heeft nog geen dollar verdiend. Oftewel, geen enkele startup of investeerder zou zijn geld stoppen in een bedrijf dat alleen de XBox zou maken. Als je er zo naar kijkt is de XBox dus ook niet succesvol.
http://www.joystiq.com/20...lion-profit-in-fiscal-q3/

De Xbox heeft inderdaad een tijd verlies gedraaid, maar dat is inmiddels allang niet meer zo. Jammer genoeg worden dit soort 'feitjes' nog jarenlang op fora en in comments herhaald zonder dat mensen de moeite nemen te checken of die feiten nog steeds actueel zijn.
Je bron is van 23 april 2010 en daarin word gesteld dat in de laatste fiscale periode een winst van 165 miljoen terwijl vorig jaar in dezelfde periode een verlies is gemaakt van 41 miljoen. Dus van wat ik hier kan oordelen is jouw "allang" maximaal een jaar.
Dus als jij mij nu 10 duizend euro geeft de komende 5 jaar, dan geef ik jou in het zesde jaar 700 euro terug. Dan ben jij blij, want je hebt het zesde jaar aan mij verdiend, maar het zevende jaar beginnen we weer van voor af aan.


Het probleem zit hem erin dat de return of investment binnen de lifecycle van een console moet zijn. Want daarna ga je er vrijwel niets meer aan verdienen.

Het eerste deel van de lifecycle gaan ze met verlies over de toonbank, daarna moet dmv kostenbesparingen en schaalvoordelen en de verkochte game licenties de winst komen.

Edit: Hier bestaat de XBox divisie uit, onder ander Office voor Mac:

Entertainment and Devices Division ("EDD") offerings include the Xbox 360 platform (which includes the Microsoft Xbox 360 video game console system, Xbox 360 video games, Xbox LIVE, and Xbox 360 accessories), the Zune digital music and entertainment platform (including Zune HD, which was released in September 2009), PC software games, online games and services, Mediaroom (our Internet protocol television software), the Microsoft Surface computing platform, Windows Mobile and embedded device platforms, and other devices. EDD leads the development efforts for our line of consumer software and hardware products including application software for Apple's Macintosh computers and Microsoft PC hardware products, and is responsible for all retail sales and marketing for Microsoft Office and Windows operating systems.

[Reactie gewijzigd door aToMac op 6 mei 2010 17:19]

juist en doordat die divisie zo groot is, zou het best kunnen dat de xbox al jaren winst maakt, maar dat die winst gedrukt werd door de ontwikkeling van WP7 en de surface table.
uit de cijfers van de EDD kun je helaas niet opmaken hoelang de xbox360 al winst draait.
Ik meen me te herinneren dat de orignele Xbox vanaf ongeveer Halo 2 geld in het laatje begon te brengen. Niet genoeg om de complete investering terug te verdienen maar MS had het vanaf het begin al over een lange termijn project, de eerste Xbox was er vooral om het merk neer te zetten. En wat dat betreft was het een succes, de 360 word toch best wel serieus genomen inmiddels.

En ja,gewoon nog een compleet mobiel OS ontwikkelen is MS anno nu ten gronde uit.
Ik denk eigenlijk juist dat dit bedoeld is om "appeal" op te wekken voor Windows Phone 7, omdat de interface van deze toestellen juist een light-versie is van wat we op die toestellen mogen verwachten. Als de interface overzichtelijk is, handig, maar met weinig mogelijkheden, zullen mensen, omdat ze het concept van de interface wel leuk vinden, overwegen om een Windows 7 Phone te kopen. Dit is eigenlijk gewoon een voorproefje voor WP7, ik denk eigenlijk ook dat het zo bedoeld is.

Of het is een test - misschien weet MS niet zeker of het wel gaat lukken als ze WM6 toestellen low-end maken en zo een alternatieve prijsklasse krijgen, en experimenteren ze daarom gewoon met low-end toestellen met een lite-versie van WP7 erop. Ik vind dit idee ook best logisch - zo krijg je gewoon onder dezelfde naam als dit doorontwikkelt zowel goedkope als high-end toestellen, waarbij die twee soorten toestellen ook gewoon reclame voor elkaar maken.

Ik denk gewoon dat ze dit dus "WP7 lite" moeten noemen ofzo en dit gewoon door moeten trekken. Ik respecteer het eigenlijk al van ze dat ze in deze tijden gewoon nóg iets heel nieuws op de markt willen brengen -- MS zit nou niet echt in de royale positie dat ze zich een vernedering kunnen veroorloven, dus ik vind het al knap van ze dat ze het nu minder safe spelen.

Ik hoop gewoon dat ze hiermee doorgaan en zo een écht alternatief bieden voor Windows Phone 7, want ik zie WM6.5 niet heel snel een goed alternatief vormen voor WP7 eerlijk gezegd.
Dat had ik niet verwacht.
Op de foto's leek mij de interface juist wel lekker te werken..
Ben benieuwd of het wat word. Telefoons van microsoft.
Weet iemand misschien of dit de final versie is die gereviewd is?
Of kan het zijn dat al deze 'problemen' uit de final versie verdwenen zijn?
dat het concept van de interface echter over het algemeen wel vindt werken
Het gaat dus meer om de ervaring dan het concept van de interface. In filmpjes mis je die ervaring misschien.
haha Tsja, op foto's werkt natuurlijk alles altijd geweldig. Zelfde geldt voor mock-ups en presentaties vanuit de fabrikant. Ik moet de dag nog meemaken dat een systeem net zo super loopt als geadverteerd. Mijn verwachtingen zijn dus altijd vrij laag gespannen en deze waren nog lager voor deze Kin's... uit alles bleek gewoon dat het een manier van Microsoft was om naast de vrij grote gok op Windows Phone 7, een stabielere markt aan te boren onder jongeren om zodoende altijd, mocht WP7 floppen, nog een voet tussen de deur te hebben. Toen daarbij nog bleek dat men een volledig ander systeem ging ontwikkelen, had ik al heel erg mijn bedenkingen. Beetje stom dat ze het zo prijzig hebben gemaakt.
Een gemiste kans van Microsoft, vooral die belachelijk hoge prijs (ik weet het, dat is bij bijna elke telefoon in de US) maar deze telefoon is bedoeld voor tieners die veel op social-netwerksites zitten, dus leek het logischer om de telefoon ook in een prijsklasse te stoppen dat tieners de telefoon konden betalen.

Zelf was ik nieuwsgierig naar de Kin-2, omdat ik dacht dat hij niet zo'n hoge prijs kreeg, en hij ziet er leuk uit, maar na het lezen van de review van engadget ga ik denk ik toch de Nokia C6 kopen.

[Reactie gewijzigd door tweeny op 6 mei 2010 15:26]

Inderdaad, denk dat weinig tieners zelf (dus niet hun ouders, tenzij je die zo gek krijgt) $ 70 per maand overhebben voor zo'n 'karige' telefoon.
Een regelrechte ramp dus zo te lezen. Dit gaat floppen en zorgt voor verdere afbreuk van de reputatie van Microsoft.

Men zou toch verwachten dat een bedrijf wat nu nog de telecommarkt wil bestormen zijn zaakjes eerst heel goed voor elkaar maakt alvorens er mee naar buiten te komen. Ik snap deze blunder eerlijk gezegd niet zo goed.
Knap om nu al een conclusie te hangen aan de eerste lichting telefoons ooit van Ms en dat dat meteen reputatieschade aanricht. :')
Misschien, maar wanneer zo veel reviewers het product 'slecht' vinden heb je toch iets fouts gedaan. Thorgrem heeft wat dat betreft gelijk, MS is lijkt niet goed voorbereid een markt in te springen.
Dus naast het feit dat de specificaties al niet echt hoge ogen gooiden. Zijn de prestaties eigenlijk ook nog te triest om over naar huis te schrijven.
Helaas, toch maar een iPhone dan, ondanks z'n eveneens hoge aanschafprijs! :).
Ik blijf het een hoogst merkwaardige stap vinden van Microsoft. Ze hebben alle focus nu op Windows Phone 7 en stelen nu hun eigen zogenaamde 'thunder' door een dergelijk device op de markt te brengen. Een device dat gek genoeg bedoeld is voor de jonge mensen, waarvan ik aanneem dat ze niet zwemmen in het geld, wat dan minimaal 70 dollar per maand plus nog een flinke aanschafprijs gaat kosten. Daarnaast is het duidelijk niet 'af', Waarom schaadt Microsoft nu zijn reputatie weer, zo vlak voor de release voor wat voor hun de come-back moet worden. Verliest de consument nu niet het kleine beetje vertrouwen dat er nog was of dat er weer was gekomen door de info die nu beschikbaar is over WP7? Don't get me wrong ik ben nog steeds een trotse bezitter van een Windows Phone, maar ik vraag me toch een beetje of wat nu hun strategie eigenlijk is om mij straks weer voor een Windows Phone te laten kiezen.

[Reactie gewijzigd door IntoDevel op 6 mei 2010 15:31]

Ik zie op zich de markt wel voor een telefoon die meer biedt dan de standaardfeatures van 'gewone' telefoons maar niet zo uitgebreid en dus duur is als een smartphone. Helaas is dit blijkbaar niet zo'n telefoon. Onbegrijpelijke actie inderdaad.
Het is alleen jammer dat Windows CE blijkbaar zo lomp is dat het niet geschikt is voor een featurephone. Ik kan me vergissen, maar ik denk dat het voor Apple heel fijn is dat alles (van mp3-speler t/m server) in de basis hetzelfde OS gebruikt. Ik ben positief verbaast over de inzetbaarheid van Windows CE (telefoons, game consoles) maar het is geen NT kernel, en blijkbaar ook niet zo schaalbaar dat het een featurephone (toch hipper dan een mp3-speler lijkt me) kan aansturen.
http://twitter.com/arnoudwokke/status/13487492407 :+
Ik zie zelf niet waarom ik zoon telefoon zou kopen. Persoonlijk vind ik het ontwerp er niet uit zien, te opgepropt. En een os wat op weinig phones draait, zal niet veel applicaties krijgen.
Haha ik voel me gevleid :) langleve twitter zullen we maar zeggen.

Ik ben het wel met Domovoi eens dat er een markt voor is, maar ik vind het erg jammer dat het zoveel moet gaan kosten en dat ze hun eigen stelling in de weg staan van 'dingen die we doen ,doen we goed'. Naar mijn mening hadden ze een lancering van een dergelijke telefoon beter NA de release van Windows Phone 7 kunnen doen, onder het mom van 'een formfactor voor iedereen, ook voor de 'kids''. Dan had je een besturingssysteem gehad dat goed was (zo lijkt dat in ieder geval nu voor WP7) en dan had je niet Windows Phone 7 in de weg gezeten.
Draaien deze telefoons al op Windows Mobile 7.
Zo ja, dan begint het goed voor Microsoft met crashende software, alhoewel dit natuurlijk applicaties betreft, maar toch. Geen beste promo.
Zoals wel vaker is het nu ook verstandig om even op SP1 te wachten ;)

Wel slordig dat je bij het betreden van een nieuwe markt zo slordig bent geweest bij het testen.
Engadget bericht tevens dat de 'generation upload', het beoogde publiek voor deze twee telefoons, veelal nog het meeste gebruik maakt van ... SMS. Daar heb je niet zo'n 'dikke' telefoon voor nodig.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair: Vliegtuig Luchtvaart Crash Smartphones Laptops Google Apple Games Politiek en recht Rusland

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. onderdeel van De Persgroep, ook uitgever van Computable.nl, Autotrack.nl en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013