De link die je daar plaatst zegt dit:
UTRECHT - De internetpagina emule.nl die onder druk van filmdistributeur A-Film en de stichting Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland (Brein) uit de lucht ging, zet zijn activiteiten vanuit Australië voort.
Het adres van de internetpagina is veranderd in emulenl.com. De distributeur en Brein menen dat de pagina inbreuk maakt op auteursrechten door te linken naar filmbestanden op internet.
Met de extensie .com en door de verhuizing van de inhoud naar een Australische computer omzeilt de internetpagina de Nederlandse wet. "Laat Brein nu maar zien wat ze kunnen. Helemaal niets", aldus de maker donderdag.
Dit verklaart volgens mij ook alles op gebied van wetgeving etc. Misschien zijn ze daar wel strenger, maar stichting BREIN kan ze daar niks maken. Ze zullen dus opnieuw door een soortgelijke stichting in Amerika aangeklaagt moeten worden. En waarschijnlijk zijn die daar stichtingen er daar niet, of komen ze iig minder snel in actie.
!Bedenk wel, niemand in Amerika kan natuurlijk zien dat het via een Amerikaanse server is. Ik acht de kans ook zeer klein dat er een Amerikaan of stichting uit Amerika naar de site zal gaan. Het blijft Nederlands, dus in Amerika zullen er weinig stichtingen iets mee te maken krijgen. Ik kan het me moeilijk voorstellen dat ze problemen krijgen, want hoe kom je er ooit als stichting of burger in Amerika achter, dat een Nederlandse .com site illegaal copyright wetten overtreed via een server in Amerika??
Edit: de quote hier blijkt een quote van nu.nl, en de moderator van eMule.nl reageert inderdaad dat de server in Amerika staat.
want hoe kom je er ooit als stichting of burger in Amerika achter, dat een Nederlandse .com site illegaal copyright wetten overtreed via een server in Amerika??
Simpel, stuur gewoon een abuse e-mailtje naar mzima.net (de provider van Emulenl).