Hoofdcategorieën
Device Settings

E-mail Stichting BREIN aan downloaders een hoax

Door Jack Leenders, woensdag 11 februari 2004 17:02, views: 21.358

Tientallen mensen hebben de afgelopen dagen e-mails ontvangen met daarin het bericht dat zij worden gemonitord en gebleken is dat zij in overtreding zouden zijn wegens het downladen van software, films en mp3's, waaronder een bezoeker van onze site. De mail beschuldigt de ontvanger ondermeer via p2p-programma's zoals Kazaa, eMule, en Imesh. De e-mail lijkt in eerste instantie afkomstig van de Stichting BREIN. Gevraagd wordt te staken met deze activiteiten, of het risico te lopen op een fikse boete:

From: "Stichting Brein" [ edit ]
To: [ edit ]
Sent: Tuesday, February 10, 2004 6:48 PM
Subject: Uw download gedrag


Geachte heer/mevrouw,

Het downloaden van films, software en mp3's is onwettig en daarom strafbaar.

Wij willen u met deze mail vooraf informeren dat u zich schuldig maakt aan het downloaden van films, software en mp3.

Wij monitoren al een aantal weken uw internet verkeer. Wij kwamen tot de conclusie dat u met grote regelmaat download via een p2p programma. Bekende programma's zijn o.a. Kazaa, E-Mule, Imesh, enz.

U heeft zich dus schuldig gemaakt aan strafbare feiten.

Wij kunnen u nu beboeten maar dat doen wij nog niet, wij geven u namelijk de mogelijkheid om hier zonder boete vanaf te komen.

Het enige wat u moet doen is geen gebruik meer maken van p2p netwerken en/of internet site's waarvan u illegaal kunt downloaden.

Als wij nog één keer moeten constateren dat u download, dan kunt u verwachten dat wij u voor het gerecht slepen en kunt u rekenen op een boete tussen de 10.000 euro en 100.000 euro, of een gevangenisstraf van maximaal 3 jaar.

Wij hopen u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,
[ edit ]
Stichting BREIN
[ edit ]

Stichting BREIN deelde ons mee dat het hier om een hoax ging en probeert de verzender te achterhalen. Bas Vissers van BREIN zei ons dat een sommatie van de stichting er heel anders uitziet. "Als wij sommeren geven we ondermeer een specificering van de exacte overtreding. Bovendien sommeert BREIN downloaders niet en monitort hen ook niet, omdat downloaden op zich niet illegaal is." Men maakt alleen werk van de aanbieders, de hosts van dergelijk materiaal.

Volgende 17:09 Sun bespreekt 'Rock'-chip en koopt Opteron-serverbouwer
Vorige 16:40 Kantoor-pc's vaak gebruikt voor porno en romantiek
Advertentie

Reacties

«  1  2  3  4  5  »

Als wij nog één keer moeten constateren dat u download, dan kunt u verwachten dat wij u voor het gerecht slepen
Voor het gerecht 'slepen'... echte Brein taal ;)

downloadT 8-)
Het downloaden van films, SOFTWARE en mp3's is onwettig en daarom strafbaar.
Oei, tucows en download.com mogen wel uitkijken.

1 kerel zit zich nu helemaal scheel te lachen :D

Geweldig zo'n SMTP protocol... het heeft al genoeg ellende opgeleverd kwa meesturen van fake-adressen. (spam e.d.)

Geweldig zo'n SMTP protocol... het heeft al genoeg ellende opgeleverd kwa meesturen van fake-adressen. (spam e.d.)
denk niet dat je zo de dans altijd ontspringt, je IP-Adres wordt meestal nog wel gelogd.

Open relay 3x, en blijft weinig van over hoor.

Daarnaast is monitoren ook een inbreuk op privacy.. lijkt mij :) Brein is daarnaast op zoek naar de uploaders, de massuploaders en andere belangrijke verspreiders.

kunnen ze lang zoeken :+

Als je een vals emailadres invoert kun je dit soort dingen niet ontvangen. En hoe komt Brein dan aan je emailadres? Bovendien vraag ik me af of er providers zijn die Brein klanten laten monitoren.

Bovendien is 'download gedrag' (onderwerp email) aan elkaar. Misschien een beetje miereneukerij, maar zo herken je vaak hoaxes: http://www.virusalert.nl/?show=hoaxes

Sommige mensen hebben hun eigen email adres ingevoerd bij Kazaa. Daar zou men dus gebruik van kunnen maken.

Elke janboerenfrutsel kan bijvoorbeeld koffie(at)tweakers(punt)net invoeren in Kazaa, maar dat is geen bewijs dat onze Botte Lul 2003 dan ook een P2P gebruiker is.

't wordt wat anders als je mailtjes van dat adres krijgt met goeie FTP servers...
maar ook dan moet je nog wel even wat aan bewijsvoering gaan doen.

Maar dan blijft ook nog de vraag hoe Brein aan gegevens komt van Kazaa. Ik neem niet aan dat Kazaa zomaar emailadressen aan Brein levert.

Bovendien sommeert BREIN downloaders niet en monitort hen ook niet, omdat downloaden op zich niet illegaal is." Men maakt alleen werk van de aanbieders, de hosts van dergelijk materiaal.
En dat is dan op zich weer goed nieuws :7
En als er gedreigd word met een gerechtstelling is het inderdaad niet meer dan logisch dat ook de officiele aanklacht vernoemd word.

Was de schrijver van dit mailtje in een melige bui of gewoon snel vermaakt |:(
Beetje zielige actie IMHO, maar goed.

"Als wij nog één keer moeten constateren dat u download, dan kunt u verwachten dat wij u voor het gerecht slepen en kunt u rekenen op een boete tussen de 10.000 euro en 100.000 euro, of een gevangenisstraf van maximaal 3 jaar."

En als ik dat mailtje van mijn server haal download ik toch ook :P

Het ziet er wel nep uit... Maar waarom zou iemand dit sturen? Hij kan toch het geld neit krijgen. En monitoren? is dat op zichzelf ook niet strafbaar :9

Tja, gewoon voor de lol denk ik. Hij lacht zich helemaal kapot als hij ziet dat zijn mailtje op Tweakers.net staan.

Er is denk ik geen enkele provider die Brein zomaar laat monitoren.

* 786562 Stephan

Men maakt alleen werk van de aanbieders, de hosts van dergelijk materiaal.
Woohoo! Dat wordt een free-pass om te downloaden :D

Wat het niet zo dat de download niet strafbaar is maar diegene die de muziek / films / softare aanbied? En het monitoren van iemand anders internetverkeer is volgens mij ook illegaal.

Dit is veel te slecht taalgebruik voor zon grote stichting. Bijna elke zin begint met wij of heeft wij erin staan. Het begin van de mail is imo ook een beetje raar.
Verder lijkt het me logisch dat ze niet via een email contact met je opnemen, maar met een gewone brief.
«  1  2  3  4  5  »

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Volgende 17:09 Sun bespreekt 'Rock'-chip en koopt Opteron-serverbouwer
Vorige 16:40 Kantoor-pc's vaak gebruikt voor porno en romantiek
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011