Hoofdcategorieën
Device Settings

Air France wint rechtszaak om "typosquatting"

Door Jojk Wesseling, donderdag 31 juli 2003 00:21
Bron: Reuters, submitter: T.T., views: 3.013

Air France logoBij Reuters valt te lezen dat Air France een rechtzaak om "typosquatting" heeft gewonnen. Een man uit Uruguay, Alvaro Collazo, had de website www.arifrance.com op zijn naam staan. Op deze manier kon Collazo, door kleine typfouten, verkeer doorsluizen naar commerciële partners en zo inkomsten genereren. Typosquatting wordt ook gedaan in de hoop op een eventuele verkoop van het domein aan het betrokken bedrijf. De World Intellectual Property Organization (WIPO) treedt in dit soort gevallen op als een soort scheidsrechter. Deze organisatie, onderdeel van de Verenigde Naties, besloot dat Collazo de naam inderdaad geregistreerd had in de hoop op tikfouten. In de drie jaar dat de WIPO bestaat zijn er al veel gevallen van typosquatting geweest. Bekende voorbeelden zijn www.nasdasq.com en www.wallsreetjournal.com.

Volgende 01:17 Chinese V-Dragon processor klaar voor gebruik
Vorige 23:44 MSN search blijft Yahoo's Overture gebruiken
Advertentie

Reacties

«  1  2  »

Dus ik mag geen site registreren die sterk lijkt op een bestaande site of bestaand merk.
Zo kan je wel vaak aangeklaagd worden. Als een klein bedrijfje in nederlands bvb met de naam logistics dan mag ik die naam niet registreren onder een .be naam ...
btw, dan zal ik maar best niet twaekers.net registreren zeker }>

Inderdaad niet, want die is al geregistreerd. :)

neehoor, goed lezen. Let op de ea en de ae ;).

heb je het adres al eens ingetypt?

Als jij dan ook oplet,
Een zoekopdracht op whois.crsnic.net heeft uitgewezen dat het domein twaekers.net in gebruik is door een ander bedrijf.

De fout die ik meestal maak is:

www.tweaker.snet :D

oeps. iemand was me voor. :D

vreemd.
explorer maakt voor mij de URL automatisch af.
Petje af voor Bill...

je mag wel namen registreren die sterk lijkt op een bestaande site of bestaand merk, zolang je dat maar niet doet omdat ze op dat merk lijken met het doel winst te maken.
als hij van zijn arifrance website geen doorsluis pagina naar de concurentie had gemaakt was er nix aan de hand geweest.

Dus ik mag geen site registreren die sterk lijkt op een bestaande site of bestaand merk.
Nee, dat heb je verkeerd gelezen:
Deze organisatie, onderdeel van de Verenigde Naties, besloot dat Collazo de naam inderdaad geregistreerd had in de hoop op tikfouten
Kijk ook eens op Internet activisme en de wet hier worden voorbeelden aangedragen en probeert men met een blik op uitspraken in het verleden, te kijken hoe de wetgeving wordt uitgevoert.

Misschien zegt Netschaap je nog iets? Dit heeft er ook wel mee te maken denk ik.

Bovendien bestaat www.tweaker.net ook al, deze kan dus worden aangeklaagd, maar onze tweakers.net dus ook. Wie is dan eerst aan de beurt?

Nee, de sitenamen lijken dan wel op elkaar, maar ze proberen niet geld te verdienen door klikfouten te maken....

die www.arifrance.com verwees natuurlijk weer naar gore porno ofzo, en op die manier wist ie weer een paar cent per (foute) klik te vergaren... dat is wat anders... :D

Nee, hij verwijst naar search engines en je krijgt allemaal pop-up ads. Die advertenties en cross-traffic genereren dan inkomsten.

Tje... een journaal van iemands kont tegen de muur zit niemand op te wachten qua domeinnaam nee :+

Misschien ook eens proberen bij
http://www.tweaker.net
http://www.tweeker.net

;)

Ja, zodat tweakers die het adres niet in kunnen tikken automagisch een 24-uurs ban krijgen }>

Tsja.

Wat mij nog wel handig lijkt is www.tweaker.snet :P

Jammergenoeg kan dat niet ;)

Eiland kopen, vlag opprikken, je eigen republiek omdopen tot 'Snet Isle', en de .snet domain name suffix opeisen. Zit je gelijk geramd.

:Y)

'SNert Isle' zou helemaal een naam zijn die inslaat als een bom :Y)

Qua 'typosquatting', vind ik deze nog steeds geweldig:
www.riaaa.org

Wat dat betreft heeft www.googel.com zich beter ingedekt ;)

vooral de "sponsored by www.riaa.org" naast de downloadlinks vind ik wel grappig :*)

En zelfs deze: http://www.twiekers.net/ bestaat al :P

En die site is naar mijn mening nou juist typosquating

Het irritante aan typo's als www.googl.com is dat die namen in dat auto-aanvullen-gedoe van IE terecht komen, BOVEN de url van de site waar je eigenlijk heen wilt. Als je de volgende keer even snel naar Google wilt door 'goo'+pijtlje_omlaag+enter te doen, kom je dus mooi op typo-site uit.

in het dropdown menu'tje de site selecteren en dan op delete drukken }:O

www.microschurft.com bestaat nog niet.... als ik die nou eens koop en doorlink naar linux?

Yup, dan heb je geld verspilt

Trouwens...HP heeft hem ook al een keer met succes aangeklaagd omdat hij www.hpcanada.com geregistreerd had.... http://www.brownwelsh.com/HPLcases/144628.htm

En dit is een stukje van Alvaro himself die reageert op iemand die bij hem klaagt omdat z'n naam gejat is:

Amigos collectores/recogerres
e' publico attentione por favor. Not only I own the name Alphadrome.com BUT ALL of the contents. I will follow seguir all legal paths to stop senor Hayes from Gran Bretana usar mi nome. Donde esta senor Hayes to explain? My job esta' fregona up domain nomes like Alphadrhome/POLO/TTT to make many dollar from lazy village people quien forget to renew their domains. I want $1200.00$+ to sell a' nome. Que nome! Mucho-mucho dinero!$$$$ Is true I was involved in la guerra/war with the designer logo Polo. I usar this Robot1968 site to find more victims and buy especial domains.
(bron: http://www.guestcity.com )

Een man uit Uruguay, Alvaro Collazo, had de website www.arifrance.com op zijn naam staan.
Wie zijn Ari en France nou weer? :+
«  1  2  »

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Volgende 01:17 Chinese V-Dragon processor klaar voor gebruik
Vorige 23:44 MSN search blijft Yahoo's Overture gebruiken
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011