Hoofdcategorieën
Device Settings

Freeinternet4all wil gratis breedband aanbieden

Door Bram Kouwenberg, zaterdag 25 mei 2002 14:21
Bron: Nu.nl, views: 666

Breedband internet Op Nu.nl kunnen we lezen dat een nieuw Gronings bedrijf binnenkort gratis breedband internet aan wil bieden. Freeinternet4all denkt consumenten voor nop aan zich te kunnen binden door ze af en toe naar reclamemateriaal te laten kijken, en middels deze "Breedband Internet Commercials (BIC's)" inkomsten te genereren. Op dit moment is het bedrijf nog in onderhandeling met aanbieders als Essent, Chello en Mxstream, en ondertussen zouden er al 70.000 aanmeldingen zijn voor een abonnement. De site van het bedrijf is door overbelasting op dit moment uit de lucht.

Update: De site is niet vanwege overbelasting uit de lucht, maar de hostingprovider heeft de stekker eruit getrokken vanwege twijfel aan de integriteit van Freeinternet4all en haar eigenaar Pieter Dijkhuizen. Volgens de Telegraaf kunnen de mensen die de 99 euro aansluitkosten al hadden betaald, fluiten naar hun centen, aangezien de plannen van Dijkhuizen waarschijnlijk niet haalbaar zijn:

Enkele bedrijven waar de Groningse ondernemer mee samen zou werken weten echter van niks. Volgens UPC is wel met het bedrijf gesproken, maar zag de kabelgigant niks in de plannen. Softwaregigant Microsoft zou het project gaan begeleiden, maar bij de woordvoerster doet de naam Dijkhuizen geen belletje rinkelen. In zijn brochure stelt Dijkhuizen dit jaar 100 miljoen euro te gaan investeren.

Volgens ingewijden is de constructie die Dijkhuizen voor ogen had volkomen onhaalbaar. "De man is een fantast, of een oplichter", zo denkt een van hen. "De bedragen waar hij het over heeft waren misschien een paar jaar geleden mogelijk, maar sinds de internet-zeepbel uiteen gespat is, trapt niemand hier meer in."

Met dank aan Nito voor het sturen van de tip, en zwik voor de update.

Volgende 14:39 Windows XP SP1 opent deur voor concurrentie
Vorige 13:59 Parhelia-512: 30-bit kleuren nader beschouwd
Advertentie

Reacties

«  1  2  3  »

Ik heb al gehoord dat dit bedrijf gewoon fake is.

Fake bedrijf is het zeker niet, ze staan gewoon in het handelsregister van de KvK.

Inschrijven in het handelsregister van de KvK is zo gedaan.

Ja Paas mij onderhand maar eens fatsoenlijk internet die Isdn zooi die i heb ben ik behoorlijk beu,en er is nog geen steeds geen cable of adsl hier beschik baar : |:(

Op webwereld valt te lezen dat het zoals te verwachten gewoon een oplichter is

100 euro inschrijfkosten per abonnee. Bij 70000 abonnees kan dat flink wat euro's opbrengen.

7.000.000 euro om precies te zijn

das bijna 16 miljoen gulden

Maar dat lijkt me lang niet genoeg voor een leuke breedbandaansluiting, want een beetje bandbreedte kost toch al gauw meer dan dat.

Zal wel niet veel voorstellen, anders werkt Essent er ook niet aan mee. Die bieden zelf een betaalde dienst en binnenkort ook nog eens een goedkopere variant.

Hierover loopt ook al een aantal dagen een draadje op GOT. Zie http://gathering.tweakers.net/showtopic.php/501279/1/25

dit stond vanmorgen ook op het forum
die site schijnt vol met spelfouten te zitten

het kwam iig niet erg professioneel over....
[edit] te langzaam :'(

Ik heb al gehoord dat dit bedrijf gewoon fake is.
.com voor een Nederlands bedrijf. Zet je al aan het denken natuurlijk.

Wel vreemd, site staat op naam van InterCosmos Group.

http://www.intercosmos.com

Bedrijf zit in de USA.

De Intercosmos Group is gewoon de Registrar, het bedrijf waar het domein geparkeerd staat. (Bijv Network Solutions/Verisign, DirectNIC)

Volgens de WHOIS-record staat het domein op naam van :

Free Internet
Ossenmarkt 6
Groningen, FRL 9712 NZ
NL

Maar bij een .com domein kan dit ook zomaar binnen 12 uur gewijzigd worden.

.com voor een Nederlands bedrijf. Zet je al aan het denken natuurlijk.
.com betekent "commercial". niet meer en niets minder dan dat. Kan dus zijn voor nederlandse, duitse, arabische, chinese en israëlische sites zijn.

Dat we maar aannemen dat het "amerikaans" is, dat ligt aan die mensen, niet aan de bedrijven die registreren.

dit staat sinds gister op: chello.nl.announce

topic: Freeinternet4all geruchten

De afgelopen dagen zijn er verhalen in de pers verschenen over een nieuw
bedrijf dat gratis breedband internet zou aanbieden. Ook de naam van
chello werd in dit kader genoemd. Voor alle duidelijkheid willen wij u
meedelen dat UPC noch chello een overeenkomst hebben met dit bedrijf en
dat er ook geen onderhandelingen worden gevoerd.

--
Met vriendelijke groet,

chello, UPC Nederland

GRATIS INTERNET BESTAAT NIET!!!

althans niet lang :)

als het auto popups worden is het wel ideaal. heb er nu ook een router tussen dus zul je nergens last van hebben en wel gratis internet ;) maar naast dat is het wel een mooi idee. als het maar binnen de perken blijft. toch denk ik dat ze dit soort diensten beter voor pda's e.d. kunnen maken. want dat is in verhouding veel duurder en kan zo toch leuk gebruikt worden

uhhh... ik snap niet helemaal hoe jij eraan komt dat je door het gebruik van een router geen popups zult krijgen :? je zult dan nog altijd een of andere proggie moeten draaien dat de popups blokt.Deze proggies doen het niet altijd vlekkeloos want, ze kijken alleen naar het formaat van een popup en als dat ook maar 1 pixel afwijkt dan komt ie er als nog door...

overigens is op de site van webwereld ook te lezen dat de site waarschijnlijk offline blijft totdat Dhr Dijkhuizen (eigenaar van het bedrijfje) de boel op orde heeft.

de artikelen op webwereld:
Freeinternet4all belooft gratis breedbandinternet
Freeinternet4all haalt site offline na kritiek

Mmmh, leuk idee alleen lijkt me het op het eerste gezicht gedoemd te mislukken!

Ten eerste, de huidige bedrijven die breedband internet aanbieden voor meer dan 40 euro p/m kunnen al bijna niet voortbestaan door waanzinnige schuldenlasten.

Deze schulden zijn voornamelijk ontstaan door investeringen in het netwerk dat ze opgebouwd hebben en onderhouden. Denk maar niet dat ze dit netwerk voor weinig zullen verhuren.

Ten tweede, het ziet ernaar uit dat super veel mensen hiervan gebruik willen maken en die vraag zullen ze nooit aankunnen. Kijk naar hun internetpagina, als ze nieteens in staat zijn die in de lucht te houden, hoe willen ze dat dan in vredesnaam hun internet wel laten werken?

Het zal mij benieuwen!

de pagina werd bewust uit de lucht gehaald....door d eeigenaar.
«  1  2  3  »

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Volgende 14:39 Windows XP SP1 opent deur voor concurrentie
Vorige 13:59 Parhelia-512: 30-bit kleuren nader beschouwd
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011