Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 25, views: 6.290 •
Bron: Creative, submitter: BlondMM

Creative heeft een tijdje terug nieuwe drivers uitgebracht voor Sound Blaster Live! Platinum-gebruikers (wat een woorden ). Deze stuurprogramma's zijn, alleen bedoeld voor Windows 2000 en XP, want voor die besturingssystemen worden onderstaande bugs eruit gehaald:

Reacties (25)

Is dit wel dezelfde versie dan, of is die 1943/1972 in de link juist bedoeld als ander taalversie :?
Das 't jaar van creatie ;)
is deze nou alleen voor de platinum versie of ook voor de andere versies? Want hardwarematig zijn die kaartjes toch gewoon hetzelfde?

[edit] heb het al geprobeerd en het werkt gewoon met mn live 5.1 :)
geweldig.. bedankt voor het testen, ik zal vanaaf ook ff kijken thuis :)
Geen Creative-logo(mixer/ volume e.d.) meer in de Taskbar en continu vastlopers met Splinter Cell :(

Effe reverten in XP dus :r
hopelijk doen ze het een keer nu wel. Tot nu toe deden alleen de drivers die bij XP zaten en de www.kxproject.com het.
Bij de officiele drivers stottert het geluid tekens bij mp3, movies en zelfs bij flash filmpjes.

Snel downen, en ik laat het weten.

-edit- nope ook bij deze weer haken en stotteren bij alle geluid op de PC. Als ik het geld heb komt er zo snel mogelijk een terratec in. Creative nooit weer voor mij.
volgens mij defrost heb het niks met drivers te maken als je last hebt van stotteren in geluid/streams ...
Zoek het probleem eerder bij shared irq kaarten, geheugen mobo-ondersteuning.....
Of als je toch gaat zeuren koop een playstation en pleurt je pc uit tut raam ...
Heb alles uit mijn pc gehaald behalve mijn geluidskaart en videokaart. Dan alle sloten geprobeerd voorde geluidskaart -->geen resultaat.

Verder hoe komt het dan dat ander drivers geen problemen hebben?

Geheugen mobo-ondersteuning :? wat bedoel je hiermee ben ik nog nergens tegengekomen
ik heb hetzelfde probleem en dezelfde dingen als dfrost geprobeerd. Ik gebruik nu de standaard wmd drivers van windows, die doen het wel goed. De kxproject drivers werken ook maar die hebben geen eax ondersteuning :(
Ik heb al vaker problemen met Creative kaarten en VIA moederborden opgelost door de PCI latency timer hoger te zetten in de bios. Op 64 ipv 32 ofzo.

Ik heb ooit gelezen dat Creative gebruik maakt van buffers die niet tot de PCI-standaard behoren (maar tot de extended standaard die intel gebruikt in hun chipsets). VIA heeft die buffers niet en daardoor kan het fout gaan. Volgens mij ging VIA in hun nieuwe chipsets toch maar de extended PCI standaard ondersteunen om dit soort problemen te voorkomen.

Laat ff weten of dit geholpen heeft!
Ok heb dus de laatste nieuwe sblive drivers geinstalled van 3 maart geloof ik. En heb de pci latency op 64 gezet. Het lijkt idd te helpen 8-). Ik had ook nog even 255 geprobeerd, maar daar had ik het wel mee. Ik heb geen via chipset maar een intel (845e)
Ik heb ook steeds problemen met die creative drivers. Geen enkele heeft het bij mij nog goed gedaan. Steeds happerend geluid en bij films dat het geluid achter loopt. Mijn pc word er trager van en al dat soort dingen.
Ik heb nu wat vreemd gaande. Als ik me boxen(DTT 3500) wil testen doet die alleen front left en right en verder niks.
Als ik dan Winamp gebruik laat hij wel allen 5 de boxen horen. (Zelfde geld voor al het andere waar geluid bij komt) kijken.
Terug gaan gaan naar de driver pack van vorig jaar en alle 5 de boxen geven netjes aan met de test het te doen. :?
Waarschijnlijk moet je even de drivers instellen op 5.1, bij de Live!-serie heb je daar geloof ik een speaker-setup porgrammatje voor.
Als dat niet werkt kun je ook proberen windows in te stellen op 5.1.
Heb dezelfde setup, alleen bij mij hoor ik een keiharde pieptoon uit de middle speaker bij het restarten :( (vlak na Windows zichzelf uitschakelt en vlak voor de PC daadwerkelijk opnieuw opstart). De test verloopt prima, alle speakers doen het.
ik heb ook vaak die stotterende geluiden of soms zelfs tikken. Je weet op het eerste gehoor nooit of een mp3 errors heeft (rip-fouten) als je een tik hoort of dat het aan de geluidskaart ligt. Hier komt ik alleen achter als ik betreffende passage nog een keer opnieuw luister.

echt irritant is dat !!!
Hmm, eigen ervaring met de SB live 5.1 leert mij dat krakend geluid e.d een hardware-conflict is en geen geluid uit één of meerdere speakers een software/instelling-conflict is. Een variatie van beide krijg je als de vorige drivers en bijhorende progs niet goed ge-uninstalled zijn. Om nog maar te zwijgen van andere drivers die blijkbaar conflicteren (via 4in1)
Heb hier op m'n Epox bordje met Via chipset nou nog nooit problemen gehad met m'n live 5.1 Gebruik momenteel versie 5.12.1.324 welke eigenlijk voor de audigy zijn, deze bevallen zeer goed.
5.12.1.324 is een Audigy 2 release.
Ik heb ze hier draaien met m'n SB Live! Value en ze werken perfect, net zoals de oude versie...
En ook deze versie levert weer problemen op onder WinXP voor mijn SbLive 5.1: af en toe wegvallen van een kanaal, gekraak en zelfs vastlopers :(. Alleen de drivers die bij WinXp worden bijgeleverd doen het redelijk. Goed werk Creative :r.
en de audigy 2 drivers werken bij mij ook prima

/Update: Deze laatste drivers + software lijkt het eerste echt goede windows xp pack te zijn !!
Ze hebben de audigy 2 mixers erin gegooid, en de drivers schijnen tot nu toe ook te zijn overgenomen. (ver. 5.12.2.252)

Tot nu toe werkt het perfect :)
In deze pack zit hoogstwaarschijnlijk de Audigy 1 software.
Version.ini van Surmix2 installer meldt "SoftwareVersion = 2.00.29". De versie van de Audigy 2 Mixer (laatste update) is 3.1.7.0. Verder bestaat de Audigy 2 mixer uit meerdere losse programma's en in deze pack maar uit 1.

Zelfde geldt voor de drivers. Eerste Audigy 2 release was 5.12.01.0283. Dit zijn dus unified drivers die al maanden beschikaar zijn voor Audigy 1 en Live via Compaq. Laatste officiele Audigy 1 Creative release was 5.12.01.0253.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair: Tablets Samsung Smartphones Beheer en beveiliging Google Apple Sony Games Consoles Politiek en recht

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. onderdeel van De Persgroep, ook uitgever van Computable.nl, Autotrack.nl en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013