Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 39 reacties, 7.655 views •
Bron: nVidia, submitter: XWB

Iemand van nVidia heeft een duivelse ingeving ontvangen en nieuwe stuurprogramma's in elkaar gezet voor de moederborden die uitgerust zijn met een nForce4-chipset. De drivers hebben versienummer 6.66 meegekregen en zijn te downloaden voor zowel Windows 2000 en Windows XP als Windows XP x64 en Windows Server 2003 x64. Alledrie de stuurprogramma's hebben de zegening gekregen van Microsofts Windows Hardware Quality Labs. Het nForce-driverpakket bestaat uit een aantal specifieke stuurprogramma's voor verschillende componenten die deel uit maken van het nForce-platform. Zo worden onder meer drivers meegeleverd voor de geluidshardware, IDE-controller en de netwerkafdeling. Hieronder is te lezen uit welke stuurprogramma's de 6.66-versie bestaat:

Windows XP Driver Versions
  • Audio driver 4.62 (WHQL)
  • Audio utilities 4.51
  • Ethernet driver 4.82 (WHQL)
  • Network management tools version 4.88
  • SMBus driver 4.45 (WHQL)
  • NVIDIA PATA RAID driver 5.34
  • NVIDIA SATA RAID driver 5.34 (WHQL)
  • NVIDIA SATA IDE driver 5.34 (WHQL)
  • NVIDIA RAID Application 4.82
  • Installer 4.78
Windows 2000 Driver Versions
  • Audio driver 4.62 (WHQL)
  • Audio utilities 4.51
  • Ethernet driver 4.82 (WHQL)
  • Network management tools version 4.88
  • SMBus driver 4.45 (WHQL)
  • NVIDIA PATA RAID driver 5.34
  • NVIDIA SATA RAID driver 5.34 (WHQL)
  • NVIDIA SATA IDE driver 5.34 (WHQL)
  • NVIDIA RAID Application 4.82
  • Installer 4.78
Windows XP x64 Driver Versions
  • Audio driver 4.62 (WHQL)
  • Audio utilities 4.51
  • Ethernet driver 4.82 (WHQL)
  • Network management tools version 4.85
  • SMBus driver 4.48 (WHQL)
  • NVIDIA PATA RAID driver 5.34
  • NVIDIA SATA RAID driver 5.34 (WHQL)
  • NVIDIA SATA IDE driver 5.34 (WHQL)
  • NVIDIA RAID Application 4.82
  • Installer 4.77
Windows Server 2003 x64 Driver Versions
  • Audio driver 4.62 (WHQL)
  • Audio utilities 4.51
  • Ethernet driver 4.75 (WHQL)
  • Network management tools version 4.75
  • SMBus driver 4.48 (WHQL)
  • NVIDIA PATA RAID driver 5.34
  • NVIDIA SATA RAID driver 5.34 (WHQL)
  • NVIDIA SATA IDE driver 5.34 (WHQL)
  • NVIDIA RAID Application 5.34
  • Installer 4.77

Reacties (39)

Reactiefilter:-139039+133+21+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
Wat ik niet begrijp is dat zover ik weet in de nForce4 chipset geen nForce MCP-D geluidschip is opgenomen. Het geluid wordt dus door een andere chip los van de chipset verzorgt.

Waarom zitten er dan in het driverpakket TOCH steeds weer de drivers voor de nForce MCP-D geluidschip. Ikzelf heb nog een nForce 420 bordje met geintegreerde video en geluid (socket A - 266MHz) en ik kan deze driver dus gebruiken voor een update van de drivers van mijn geluidschip.
Dat is voor de Asus A7 serie
Weet er iemand of deze versie vriendelijker is voor mijn Maxtor harde schijf?
De IDE driver (5.18) van versie 6.53 zorgde ervoor dat de schijf (Maxtor 250GB 16MB SATA150) niet meer gevonden werd in de BIOS.
Dat was nogal vervelend :D
Het BIOS heeft niets aan drivers....
Echter: drivers omgekeerd wel

Dus het BIOS herkent iets (of niet) onafhankelijk van drivers.
Ik zal het anders formuleren.
Na het installeren van die IDE driver, startte Windows niet meer op.
Ik ging in de BIOS kijken en hij vond de harde schijf niet meer.
Probleem wordt toch duidelijk veroorzaakt door IDE driver, niet?

*edit* Na volledig afsluiten & terug opstarten (dus niet via "opnieuw opstarten") werd de schijf wel terug weergegeven in de BIOS, maar startte Windows nog steeds niet op.
Ik had hetzelfde probleem.
Kast open voedingstekker van de HDD af en toen was hij er weer.

Nu heb ik nog soms dat de PC spontaan vastloopt omdat de HDD verdwenen is.

Het heeft volgens mij te maken met het feit dat SATA HDD's gezien worden als een USB drive en zich spontaan ontkoppelt.

Waarom hij dan ook in de bios niet meer gedetecteerd wordt is mij een raadsel.
Ff ter info en off topic: een SATA disk met alleen de specifieke SATA powerconnector ("die platte stekker") is hot-pluggable en wordt zodanig door Win XP als removable device herkent. Heb je echter de standaard powerconnector in gebruik dan ziet XP 'em als vaste schijf (sommige HDD's hebben beide connectors).
FYI: Probleemloze update gedaan van m'n A8N-SLI Deluxe. WinXP 64 x64
(alleen geluidsdrivers niet geinstalleerd omdat er geen nVidia geluidschip op zit (8> )
ik gebruik wel de nvidia geluids drivers maar dan in combi met de AC850 chip van VIA. werkt ook prima.
vind de interface van nvidia een stuk beter als die van VIA, dus vandaar.
De ALC850 is een AC97 chip/codec van Realtek, niet van VIA.
Geinstalleerd op een DFI - UltraD bordje.
Geen problemen. In tegenstelling tot 6.53. Daarmee om de haverklap een BSOD.

Vraag me alleen af hoe groot het verschil tussen de AMD en de Intel versie nou echt is. Immers, alle versie nummers van de individuele elementen zijn dezelfde.

Iemand een idee?
Zover ik weet niks. Alleen 1 van de IDE-driver versies (zo uit het hoofd de SATA IDE) is Intel NF4 only.
Ik gebruik al een hele tijd NF4 intel versies op NF2 (U400) AMD borden en dat gaat prima.
Waarom zou je niet gewoon de driver voor de NF2 gebruiken ipv NF4Intel?
Omdat ze voor nF2 en nF3 planken geen drivers meer maken, en je toch graag up to date bent............

of is dit nu een stom argument :P
Ik heb de driver geinstalleerd op mijn asus a8n-e moederbord met twee maxtor dm10 sata schijven.
Beide schijven werken prima terwijl eerdere ide sw drivers problemen gaven.
Eindelijk een goede driver van Nvidia.
Nu nog kijken of die firewall het doet
vreemd dat een IDE driver je SATA schijven aanstuurt :)
een unicum
Inderdaad duivels }>
Na het installeren op mijn A8N-SLI alleen maar blauwe STOP-schermen en een hetere processor (AMD Athlon 64 3500+) dan normaal. Alleen opstarten in veilige modus werkte. Uiteindelijk de drivers verwijderd via Configurartiescherm - Software - wat ook niet fantastisch ging, opnieuw 6.66 ge´nstalleerd en er werd een berg aan nieuwe hardware gevonden. Na een paar maal opnieuw starten geen blauwe schermen meer, maar ook geen SATA en geen internetadapter.
Alles maar weer zo goed en kwaad als het ging verwijderd en terug naar 6.53.
Alles werkt nu weer naar behoren, even wachten op een update of een goeie tip hier de komende dagen :(

EDIT: na het uitschakelen van de virusscanner en firewall tijdens de installatie gaat alles wel goed :? Ik ziet alleen (weer) een schermpje met 1155 aan het eind waarin ik OK kan klikken. Iemand enig idee wat dit kan zijn?
Ben jij in slaap gevallen ?

BEFORE INSTALLING THE NEW DRIVERS, DEACTIVATE ANY ANTI-VIRUS SOFTWARE.

Zo'n bericht krijg je heel groot tegen je aangesmeten wanneer je drivers van nvidia installeerd ... beter opletten dus.
wat een bagger. ook spontane reboots e.d.
ben een uur bezig geweest om alles weer te uninstallen.

nu blijft hij bij 't opstarten bij 't windows logo erg lang hangen.
Gerelateerde producten:
Abit Fatal1ty AN8, nForce4 Ultra (PCI-e, Sound, LAN, SATA II, RAID, 1394)
mss wel gerelateerd maar 't werkt mooi niet :(
probeer dan volgende keer Windows herstel punt. PC ff rebooten F8 drukken en dan laatste goed werkende congiguratie. Dit werkt altijd

[edit]
Heb hem ook op een Asus A8N-SLi Deluxe geinstalleerd geen problemen gehad en ook de audio uitgevinkt. WinXP x32
Heeft iemand enig idee waarom de Nvidia RAID tool met deze drivers niet meer wordt ge´nstalleerd? Heb ze namelijk net ge´nstalleerd op een schone Windows XP voor een DFI plankje met een SATA RAID erin en hij installeerd deze tool dus gewoon niet terwijl hij wel gewoon in de setup dir staat.

Met de laatste NForce driver set voor NForce 3 chipsets (in combinatie met mijn oude MSI K8N Neo2 NForce 3 plankje) werd deze wel gewoon meege´nstalleerd.

Foutje van Nvidia in de installer? Of ben ik de enige met dit kleine probleem?
Kijk eens of je hem kunt aanzetten bij custom install
Zijn er nog opmerkbare updates/fixes bij deze release?
Ook te gebruiken voor Nforce3 250 ?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



HTC One (M9) Samsung Galaxy S6 Grand Theft Auto V Microsoft Windows 10 Apple iPad Air 2 FIFA 15 Motorola Nexus 6 Apple iPhone 6

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True